www.coronaonslow.blogspot.com

måndag 12 december 2016

Last night of the electrics

Lördag 10/12: God morgon världen! Hjärnan vaknade vid 06.00 och ville INTE somna om, så det var bara att skutta upp och duscha. När de andra två väl vaknade hade jag redan varit vaken o två timmar. Spännande!

Iag har vi varit historiska! Promenerade från vårt hotell vid Waterloo station ner till Big Ben, gick förbi Margaret Church och House of Parlament, ner till Churchill War Rooms. Ett museum där man får se Winston Churchill (premiärminister i England under andra världskriget) tillhåll under jord. Massa olika rum där han och hans kollegor höll till under kriget. Jag tröttnade efter en stund, men är väldigt glad över att jag sett det. Krig och varför det uppstod är viktigt att veta, vi vill ju för allt i världen undvika att det blir sådär igen.

På kvällen mötte vi upp Hansi Inger och Alice och gick till Jamie Olivers italienska restaurang där vi bokat bord för 12 (!). Maten var god men servicen usel. Kyparen glömde av oss hela tiden, helt omöjligt att få någons uppmärksamhet om man ville beställa. Så overall var man väl kanske inte supernöjd, även fast maten smakade riktigt bra.

---
Söndag 11/12
Shoppingdax! Efter promenad bort till tower bridge, korsat denna, in igen souvenirbutik och promenad till st Pauls cathedral tog vi en fika på Starbucks. Skulle egentligen gått till en pub med anor från 1600 talet men den var stängd. Konstigt, för det stod "open daily" på utsidan. Dubbelmoral... jag köpte en Gingerbread latte som smakade .... sött. Väldigt sött. Men ska det va så ska det va, som dom säger!

Efter fikan tog vi bussen till hotellet där jag bytte om till Status-stassen och kletade på lite mejk. Dags att styra kosan mot Oxford Street och shopping! Blev lite julklappar och lite smågrejer till mig. Men annars inte jättemycket. Var på Ullared för några veckor sen och stillade shoppingbegäret en aning. Nog tur det. 😉

Mötte upp Hansi på O2 arena. Åt middag på en thaibuffe (herre gud vad mycket god mat!! Och en jävla efterrättsbuffe som grädde på moset. Gick nog upp tre kilo. Minst! 😂) jag och Nina försökte förgäves äta upp de 15 pund som buffén kostade. Det gick nog sådär tror jag. Men vi gjorde ett gott försök!

STATUS dags!!! Jag trodde vi hade rätt bra biljetter men tji fick jag. Längst upp på läktaren. Till vänster på sidan om scenen. Sådär halvbra... suck. Man hörde OK men såg inte jättemycket. Vi försökte se om vi kunde flytta ner en bit men fick en sträng vakt på halsen. Aldrig sett så arga ögon innan. Haha! Väldigt strängt allmänt på O2. Men bra. Kändes uppstyrt och välorganiserat. Säkerheten är ju skyhög exempelvis. Fick lämna i från oss telefon och plånbok för scanning. Väskor tittades igenom. Marie hade sin plånbok med sig genom säkerhetsbågen och blev visiterad. Som på flygplatsen typ. Kaos!

Konserten var OK. Varken mer eller mindre. Kände inte stämningen riktigt när vi satt som vi gjorde. Men man kunde höra publiken skråla. Häftigt! Annars samma upplägg som vanligt när sQ spelar. Börja med Caroline, avsluta med Bye Bye Johnny. Säkra kort.
Overall så är det roligare att stå och trängas längst fram som vi gjorde i Göteborg och Stockholm... även fast man får vänta flera timmar innan och sådär. Haha!

Last night of the electrics är över. Sorgligt. Men någon gång var det dags. Om inte -84 så nu. En of the road!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar